Home / De Aansprakelijkheidsverzekering oftewel AVP / Aansprakelijkheidsverzekering ook voor studenten?

Aansprakelijkheidsverzekering ook voor studenten?

Misschien ga je binnenkort op kamers en moet je nog best wel wat dingetjes regelen. Wanneer je een kamer hebt, is het wel goed om te weten wat je precies allemaal moet regelen. Dat is dan niet alleen het kopen van de meubels en het inrichten van je kamer. In dit artikel lees je wat meer over een aansprakelijkheidsverzekering.

Gezinsverzekering

Voordat je een eigen verzekering gaat zoeken, is het goed om te weten dat studenten ook meeliften op de verzekering van hun ouders. Zolang je uit huis woont en meerderjarig bent en nog niet getrouwd, val je nog onder de gezinsverzekering van je ouders. Het zou dus zomaar kunnen dat je geen verzekering voor jezelf hoeft af te sluiten.

Studentenverzekering pakket

Als je toch zelf een verzekering wilt afsluiten, kun je ook kijken of je misschien een pakket voor studenten wilt. Sommige verzekeraars bieden dit speciaal aan, wat het vergelijken ook weer wat makkelijker maakt.

Sport- en spelclausule

Beoefen je een sport? Je kunt dan ook nadenken over de sport- en spelclausule in je aansprakelijkheidsverzekering. Deze clausule dekt de schade vaak die ontstaan is door het beoefenen van je sport, waarbij je dus niet expres iemand schade toebrengt. Dit is het risico van de sport, maar kan er wel voor zorgen dat iemand veel geld moet betalen om de schade te dekken. Deze clausule zorgt ervoor dat de schade door een verzekering betaald kan worden.

Bijbaan

Als je als student een bijbaan hebt, kunnen ook daar ongelukken gebeuren. Soms wordt de schade verzekerd door de aansprakelijkheidsverzekering die je baas zelf heeft voor de zaak. Soms is dit niet het geval en is het dus prettig als je zelf een verzekering hebt. Dit moet je dus altijd even checken als je er zeker van wilt zijn.

Jongen die tussen boeken loopt