Home / De Aansprakelijkheidsverzekering oftewel AVP / Aan welke voorwaarden voldoet jou verzekering?

Aan welke voorwaarden voldoet jou verzekering?

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering of welke verzekering dan ook, is soms een hoop gedoe. Je moet goed kijken wat voor verzekering bij jou past, wat de kosten zijn en wat je er eigenlijk voor terug krijgt. Gelukkig zijn er genoeg vergelijkingssites waar je heel snel kunt zien wat een verzekering inhoudt voor jou. Maar wat zijn eigenlijk de polisvoorwaarden?

Inhoud

De polisvoorwaarden zijn beschreven in een document en de voorwaarden zijn dus alle dingen waar een verzekering voor staat. De plichten naar jou en van jou, maar ook de rechten naar jou en van jou. Zo staat erin hoe het precies werkt bij de verzekering die jij kiest met ‘eigen risico’, ‘buitenlanddekking’ en ‘gezinsleden’. Ook staat erin of de huisdieren ook meeverzekerd zijn en hoe hoog de premie is voor de verzekering en voor welk bedrag je verzekerd bent. Het is eigenlijk het document waar alle afspraken in staan die je maakt door de verzekering af te sluiten.

Polisblad

oms wordt er weleens gesproken over een polisblad in combinatie met de polisvoorwaarden. Het zijn niet twee dezelfde dingen, wat je misschien wel kunt denken. Het polisblad is namelijk het document waarop staat dat je de verzekering hebt afgesloten. Een soort bewijs van afsluiting. Het document met polisvoorwaarden geeft aan welke afspraken er bij die verzekering horen.

man vinkt lijstje af