Home / De Aansprakelijkheidsverzekering oftewel AVP / Verzekert in het buitenland?

Verzekert in het buitenland?

Een aansprakelijkheidsverzekering kan je een hoop kosten besparen, wanneer je veel schade maakt. Er zijn een aantal regels waar de verzekering wel rekening mee houdt, zoals dat schade niet wordt vergoed wanneer het is aangebracht door een eigen gezinslid in eigen huis of bij een ander gezinslid. Maar hoe zit het dan met schade in het buitenland?

Vakantie in Nederland

Wanneer je op vakantie dingen huurt, valt dit niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Zo wordt een brand in een vakantiehuis of het kapot rijden van een fiets, niet vergoed door de verzekering. Wees dus altijd voorzichtig, omdat het je zomaar veel geld kan kosten!
Een aansprakelijkheidsverzekering is wel geldig in heel Nederland, dus soms kan de verzekering de schade wel vergoeden. Bijvoorbeeld als je kind in het vakantiepark tegen iemands auto aanrijdt.

Vakantie in Buitenland

In het buitenland ben je ook verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering. Ook mag de schade in het buitenland niet met opzet veroorzaakt zijn, net als in Nederland. Het enige grote verschil is het huren van een vakantiehuis. Dit is in Nederland niet verzekerd, maar in het buitenland wel.

Waarborgsom

Om het slachtoffer bij schade te beschermen, moet je in het buitenland vaak een waarborgsom betalen, wanneer je aansprakelijk bent voor de schade. Dit is een bedrag wat je meteen moet betalen voor de schade. De verzekering kan dit bedrag voor je voorschieten, waardoor je niet op vakantie zelf met grote problemen komt te zitten. Dit geld krijg je vervolgens terug van de overheid van het land waar je schade hebt veroorzaakt. Zodra je dat geld ontvangen hebt, betaal je de voorgeschoten waarborgsom weer aan je eigen verzekering terug.

Voorwaarden

Altijd als je iets niet zeker weet, is het de beste optie om de voorwaarden van jouw verzekering erbij te nemen. Hierin staat precies wat er wel of niet verzekerd is en wanneer wel of niet. Via internet kun je veel algemene informatie vinden, maar per verzekering wordt het toch al gauw specifieker. Ook kun je op onze site www.wa-verzekering.info/aansprakelijkheidsverzekering/ kijken voor meer informatie

stijger met zonsondergang