Home / De Aansprakelijkheidsverzekering oftewel AVP / Wisselen van aansprakelijkheidsverzekering?

Wisselen van aansprakelijkheidsverzekering?

Het kan voorkomen dat je situatie veranderd, waardoor je misschien wilt overstappen van verzekering. De redenen kunnen uiteenlopen: verhuizing, scheiding, samenwonen. Eens in de zoveel tijd veranderen dingen ook, dus soms is het gunstiger om af en toe over te stappen van verzekering. Voor meer informatie over aansprakelijkheidsverzekeringen bezoek onze website.

Bedenktijd

Bij sommige verzekeraars kun je binnen een bepaalde tijd na afsluiten, toch nog annuleren. Dit geeft je wat tijd om toch nog even te zoeken naar een andere verzekering. Het kan ook zijn dat de voorwaarden van de verzekering niet helemaal naar je zin zijn. Verstandig is wel om meteen op zoek te gaan naar een andere verzekering, want dit kan ook nog wel wat tijd in beslag nemen.

Éénjarig Contract

De meeste verzekeringen houden één jaar aan als contractduur. Als je dit jaar hebt voltooid, ben je vrij om het contract op te zeggen. Dit gaat in veel gevallen samen met een opzegtermijn van één maand. In sommige gevallen is het mogelijk om ook al eerder over te stappen, maar dit is niet met zekerheid gezegd.

Overstappen

Het beste om te doen voordat je gaat overstappen, is natuurlijk uitzoeken welke verzekering wel bij jou past. Als je dit hebt gedaan, kun je die verzekering gaan aanvragen. Soms worden mensen geweigerd bij een verzekering, zoals wanneer ze een slechte reputatie hebben met betalen. Het is wel goed om te weten of je bij een verzekering mag gaan verzekeren, voordat je de oude opzegt. Als je van de nieuwe verzekering groen licht hebt gekregen, kun je de oude verzekering opzeggen. Dit kan via telefoon of met een (online) formulier.
Kijk goed naar overlapping in je verzekeringen. Het is niet handig om een verzekering af te sluiten omdat dat beter lijkt, om er vervolgens achter te komen dat het veel overlap heeft met andere verzekeringen. Dan betaal je eigenlijk dubbel.

lichtknop