Home / De Aansprakelijkheidsverzekering oftewel AVP / Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor je huishouden?

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor je huishouden?

Omdat een aansprakelijkheidsverzekering duurder wordt, wanneer er meer mensen aan meedoen, is het fijn dat er verschillende soorten bestaan. Zo bestaat er de verzekering voor bedrijven, voor alleenstaanden en voor het gezin. Dit artikel zal wat meer uitlichten over de verzekering voor gezinnen. Is dit niet voor jou van toepassing bekijk dan www.wa-verzekering.info.

Dekking voor je gezin

Als je als gezin in een huis woont, is het wel prettig als iedereen verzekerd is. Om te voorkomen dat iedereen los voor zichzelf een verzekering moet afsluiten, is er de gezinsdekking aansprakelijkheidsverzekering. De volgende mensen vallen onder deze verzekering: je getrouwde of geregistreerde partner, alle kinderen (inwonend of uitwonend, minder- of meerderjarig, zolang ze niet getrouwd zijn), opa’s, oma’s, tante’s, ooms die ook in huis wonen. Daarnaast wordt schade veroorzaakt door logés, huispersoneel of huisdieren ook gedekt.

Geen dekking

Bij deze verzekering is het wel handig om te weten, dat je niet altijd verzekerd bent. Zo wordt schade niet verzekerd als het is aangebracht door een ander lid van het gezin. Als je broertje je telefoon in de wc laat vallen, wordt het dus niet vergoed.

Hoogte van je premie

Het is logisch, maar de premie is lager als er minder mensen in huis wonen. Het risico op schade is dan ook lager. Om precies te weten hoe hoog de premie is, kun je een vergelijking maken. Hiervoor moet je aangeven wie er meedoen met de verzekering en een aantal andere zaken. Zo zie je ongeveer wat de hoogte van de premie gaat worden. 

een gezin