Home / De Aansprakelijkheidsverzekering oftewel AVP / Kosten van een aansprakelijkheidsverzekering

Kosten van een aansprakelijkheidsverzekering

Voordat je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten, is het wel verstandig om verzekeringen te vergelijken. Je kijkt dan niet alleen naar de dekking en eventueel het eigen risico, maar zeker ook naar de kosten.

Factoren

Om te bepalen wat voor verzekering je nodig hebt en hoe hoog de premie wordt, zijn er verschillende factoren waar een verzekeraar iets van wil weten. Zo wordt als eerst gevraagd hoe de gezinssamenstelling is, waarna bekeken wordt wat je woonplaats en leeftijd is. Zo kun je als alleenstaande in een appartement op een lager bedrag uitkomen per maand (rond 2 euro), dan met een gezin met kinderen in een rijtjeshuis (rond 5 euro).
Naast dat de factoren kunnen zorgen voor een andere premie, kan een andere verzekering ook weer een ander bedrag aanhouden.
Omdat deze factoren bij iedereen anders zijn, is er niet één vast bedrag te noemen voor je verzekeringspremie. Hiervoor zul je echt je eigen situatie moeten invullen bij een vergelijker.

Voorbeelden

Je kunt naar onze vergelijker, waarbij je snel ziet wat de verschillen zijn tussen verzekeraars.
Zo is de dekking bij Inshared tot 1,5 miljoen euro, eigen risico 100 euro en betaal je zo’n 2,52 euro per maand.
De dekking bij Centraal Beheer Achmea loopt tot 1 miljoen euro, met een eigen risico van 0 euro en je betaalt 2,86 euro per maand. Je ziet dat eigen risico invloed heeft op je maandelijkse kosten. Verwacht is namelijk dat je bij CBA minder betaalt, omdat de dekking lager is. Dit is dus niet het geval, dus het eigen risico heeft grote invloed op het maandelijkse premiebedrag.

op elkaar gestapelde muntjes