Home / blog / Weet jij al hoe jij je camper gaat verzekeren?

Weet jij al hoe jij je camper gaat verzekeren?

Net zoals voor auto’s kan je ook je camper laten verzekeren. Hierbij kun je kiezen uit de WA camperverzekering, WA + beperkt casco camperverzekering en de All-risk camperverzekering. Deze verzekeringen zijn vergelijkbaar met de WA autoverzekering, WA + beperkt casco autoverzekering en All-risk autoverzekering.

WA Camperverzekering

Net zoals bij de WA autoverzekering heb je ook de WA camperverzekering. Ook net zoals bij een normale WA-verzekering ben je bij de camperverzekering ook wettelijk verplicht om je te verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Een WA-camperverzekering is dus minimaal verplicht. Schade die veroorzaakt is door een aan de camper gekoppelde aanhangwagen is vaak premievrij meeverzekerd. Bij deze verzekering geldt echter wel dat je alleen verzekerd bent tegen schade die jij bij andere personen of spullen van andere maakt.

WA + Beperkt casco camperverzekering

Ook is het mogelijk om je camper WA te verzekeren alleen dan met beperkt Casco erbij. Beperkt Casco is uitgebreider dan alleen de WA camperverzekering. Bij deze verzekering verzeker je niet alleen schade die je bij andere aanbrengt maar ook schade die je eigen camper heeft. De volgende punten worden ook verzekerd naast de schade die je aan andere brengt. Dit kan onderling tussen verzekering verschillen maar het komt vaak ongeveer hierop neer.

Schade aan je eigen auto door:

 • Brand, explosie en kortsluiting

 • Diefstal, inbraak en joyriding

 • Ruitbreuk

 • Aanrijding van dieren waaronder, wild, vogels en/of loslopende dieren

 • Overstroming, aardbeving, storm en hagel

 • Vervoer van de camper

All-risk camperverzekering

De allrisk camperzekering, ook wel WA + volledige casco camperverzekering, is de camperverzekering waarbij bijna alle schade die je aan andere of aan jezelf aanbrengt wordt verzekerd. Deze verzekering dekt dus bijna alle risicofactoren. Door de goede dekking is de premie van deze camperverzekering hoger dan de premie van de andere camperverzekering. Wel is het nog mogelijk om je nog extra te verzekeren met een nieuwwaarde- of aanschafregeling.

Tegen de volgende punten die hier rechts staan ben je verzekert.

 • Botsen en omslaan

 • Aanrijding

 • Te water raken

 • Vandalisme

 • Slippen

 • Andere van buitenkomende oorzaken

Nieuwwaardegarantie

Bij een nieuwe camper kun je een nieuwwaardegarantie nemen. Bij total loss of diefstal in de eerste 5 jaar van bezit van de camper de volledige nieuwwaarde van de camper uitgekeerd. Na 5 jaar wordt de vergoeding dan berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Na 7 jaar wordt dan de vervangingswaarde uitgekeerd. Precieze details kunnen verschillen per verzekering.

Aanschafwaardegarantie

Bij een tweedehandse camper dan is het mogelijk om een aanschafregeling te nemen. Bij total loss of diefstal wordt in de eerste 3 jaar na de aanschaf van de camper wordt de aanschafwaarde uitgekeerd. De vergoeding wordt berekend na 3 jaar op basis van een gunstig afschrijvingspercentage en na 5 jaar wordt de vervangingswaarde uitgekeerd. Details kunnen verschillen per verzekering.

Dekkingsgebied

Het dekkingsgebied waar je camper wordt gedekt verschilt per verzekering. Sommige verzekering dekken alleen schade van de camper in Nederland en Europa. Andere verzekering hebben een selectie van bepaalde landen. Voor meer informatie over het dekkingsgebied ga dan naar de desbetreffende verzekering.

Een witte camper

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *