Home / Test pagina

Test pagina

Veel mensen in Nederland hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Je zou denken dat doordat er zoveel mensen verzekerd zijn, het makkelijk is. Maar er zijn ook een heleboel verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Bij het afsluiten moet je dus goed weten waar je op moet letten en hoe je kunt vergelijken.

Vergelijker gebruiken

Om snel te weten welke verzekering het gunstigst is voor jou persoonlijk, kun je een vergelijker gebruiken. Hier vul je jouw situatie in, zoals waar je woont, met hoeveel mensen je woont en je leeftijd, waarna wordt berekend voor elke verzekeraar wat je premie per maand zou zijn. Dit klinkt heel makkelijk, maar er zijn nog steeds een aantal dingen waar je scherp op moet zijn.

Eigen risico

Elke verzekeraar heeft andere bedragen, voorwaarden en ook een ander eigen risico. Het eigen risico is een bedrag, die jij betaalt bij schade. Als de schade over dat bedrag heen gaat, betaalt de verzekering de schade. Zo kan het voorkomen dat je door het jaar heen veel kleine schade zelf moet betalen. Omdat de verzekering een kleine risico heeft dat er schade gedekt moet worden, wordt ook de premie lager. Dit is wel gunstig, maar soms is het fijner om gewoon geen eigen risico te hebben. De premie wordt daardoor niet onwijs veel duurder en het kan je op een jaar wel veel schelen.

Hoogte

Naast het eigen risico, heeft elke verzekering ook een eigen hoogte bepaald van het bedrag dat ze dekken. Je kunt een goedkope verzekering nemen, maar er is een grote kans dat je dan voor een veel lager bedrag verzekerd bent, dan wanneer je een iets duurdere verzekering neemt. Zo is het verstandig om een hoge dekking te kiezen, wanneer je bijvoorbeeld in een dure wijk woont. Spullen zijn hier duurder en als er iets kapot gaat, lopen de kosten snel op.

Welke schade wordt gedekt

Bekijk ook goed de voorwaarden van een verzekering. Zo wordt bij de ene verzekering veel meer soorten schade gedekt dan bij de andere verzekering. Het is wel belangrijk om ook dit goed te bekijken, omdat het je veel kan kosten als je maar weinig dekking hebt.

Overlap met andere verzekeringen

Let als laatste goed op welke verzekeringen je afsluit of al hebt. Veel verzekeringen verzekeren dezelfde dingen, waardoor er een grote kans op overlap is. Het is verstandig om alle verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Soms krijg je zelfs korting als je dat doet!