Home / Wat moet je weten over een WA-autoverzekering? / Overstappen van WA-autoverzekering

Overstappen van WA-autoverzekering

voorwaarden. Dit zijn allemaal redenen om over te stappen van verzekering, wat gelukkig vaak wel mogelijk is. Er zijn alleen een aantal dingen waar je scherp op moet letten, om alles goed te laten verlopen.

Schadevrije jaren

Voor het overstappen van verzekering is het verstandig om door te geven hoeveel schadevrije jaren je hebt. Dit kan namelijk voordeel opleveren bij het afsluiten van de nieuwe verzekering. als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd, geeft dit aan dat je bij de nieuwe verzekering waarschijnlijk ook niet veel gebruik zult maken van de verzekering. Dit is gunstig voor de verzekeraar, omdat er dan een laag risico bestaat dat ze geld moeten uitkeren aan jou. Misschien kan het je zelfs korting op de premie opleveren.

Dekking bepalen

Misschien koop je een nieuwe auto en wil je daarbij meteen overstappen van verzekering. Het is belangrijk om goed te bepalen welke verzekering je dan nodig hebt. De meeste mensen met een nieuwe auto sluiten namelijk een verzekering af waarbij alle soorten schade worden verzekerd (volledig casco- of allriskverzekering). Dit is dan weer minder of niet nodig als je een oude auto rijdt.

Hoogte van de premie

Naast het bepalen van de dekking, is het goed om verzekeringen te vergelijken aan de hand van de hoogte van de premie die ze hanteren. Geef hierbij wel goed aan wat je er allemaal bij wilt, zo krijg je het meest duidelijke beeld van hoeveel de verzekering je zou kunnen gaan kosten.

Voorwaarden

Ook de voorwaarden van een verzekering zijn belangrijk. Zo wordt niet altijd de nieuwwaarde van een auto uitgekeerd, terwijl bij andere verzekeringen dit wel het geval is. Je kunt er veel geld aan verliezen als je dit verkeerd afsluit. Daarbij kan het nogal verschillen hoe hoog de bedragen zijn die verzekeraars uitkeren bij schade.

Het Overstapproces

1. Huidige verzekering opzeggen

Let hierbij op de datum waarop de verzekering echt stopt. Soms is er een opzegtermijn van een maand.​

2. Verzekeringen vergelijken

Zie hierboven, verzekeringen vergelijk-sites en andere artikelen om te weten waar je op moet letten bij het vergelijken van verzekeringen.

3. Nieuwe verzekering aanvragen

Zorg dat deze verzekering ingaat op het moment dat de huidige verzekering stopgezet is. Wanneer er een periode is dat je aan geen enkele verzekering verbonden bent, mag je absoluut niet deelnemen aan het verkeer. Je bent namelijk verplicht om als voertuigbezitter een autoverzekering afgesloten te hebben.